donderdag 20 september 2012

Een grote sprong

Art heeft een nieuw lievelingsvoorwerp. Geen knuffel, geen speelgoedauto, maar een fruitbakje. Mét zijn naam erop (heel belangrijk). Trots als een pauw loopt hij iedere dag met rugzak en inhoud rond. Ook als hij thuis is.

Art mocht vorige week beginnen op de peuterspeelzaal - vandaar het rugzakje en fruitbakje. Eindelijk, en wat fijn ook.  Hij voelt zich duidelijk groter en vrijer, net of hij voelt dat hij eindelijk aan het gewone leven mag meedoen. Opeens zingt hij liedjes en begint hij hele zinnen te praten. Hij praat ook luider en vertelt ons wat er volgens hem wel en vooral niet moet gebeuren.

Voor W. en mij is het hoofdstuk 'Art op de peuterspeelzaal' een mijlpaal waar we eerder niet eens aan dúrfden te denken. We zijn enorm trots op Art. Bijzonder dat een kleine, normaal gesproken logische stap in een peuterleven zo'n mooie uitwerking heeft op ons allemaal.


2 opmerkingen:

  1. Het wauw-gevoel overheerst.
    Het is jullie zó gegund!
    Op naar nog meer mijlpalen..

    Een bloglezer, die heeft mee gevreesd en gehoopt, maar nu stiekem mee geniet van het bijzondere peuterleven van jullie kanjer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat goed om te lezen dat het zo goed gaat met Art. Ik heb af en toe weleens gedacht hoe zou het gaan met Art en zoveel andere kinderen van F8. Via de blog van kanjerguusje ben ik hier beland. Wat ziet Art er goed uit! Gelukkig gaat het met Tijs ook erg goed. In juli heeft hij de laatste kuur gehad en tot nu toe is hij schoon. Ik wens jullie en Art het allerbeste toe! Wat heerlijk dat jullie genieten van de 'gewone dingen'.
    Hartelijke groeten,
    Petra Apeldoorn (www.SuperTijs.nl)

    BeantwoordenVerwijderen