vrijdag 2 oktober 2015

Aan de chemo


Art begint aanstaande maandag met een chemokuur in tabletvorm. Een nieuwe mri-foto van deze week laat een toename van tumoren zien, op verschillende plekken.
Bestralen kan niet meer, vandaar de chemo.
Art mag de tabletten thuis innemen, vijf dagen lang één tablet, vervolgens 23 dagen wachten (waarin hij in aplasie raakt en er weer uitkomt). De verwachting is dat de bijwerkingen meevallen. Het is de bedoeling dat de chemo de tumorgroei tot stilstand brengt en we hopen dat het de tumoren zelfs kleiner zal maken. De chemo wordt net zo lang gegeven tot de tumoren er resistent tegen worden.
We hebben het lang kunnen uitstellen maar nu is het toch zo ver. Weer wennen aan ziekenhuisbezoeken, bloedprikken en angst voor infecties.

4 opmerkingen:

 1. Het blijft heftig chemo, maar als het Temozolomide is heeft het inderdaad minder bijwerkingen en dat is wel fijn. Maryse werd eigenlijk na die vijf dagen wat zieker omdat dan eigenlijk de 'herstel' dagen beginnen.
  Het ging zelfs zo goed, ook het lopen ging beter dat de oncoloog over ging om een pac te plaatsen na een half jaar pillen om vloeibare chemo te geven. Heel veel sterkte!!
  Lieve groet, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij gaat het om dezelfde chemo. Fijn om over een positieve ervaring te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg veel aan jullie gedacht vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen