maandag 28 maart 2011

Afwachten

Vanochtend was ik heel vroeg bij Art om hem nog snel een ontbijtje te geven voor hij nuchter moest zijn voor de operatie. Te laat, hij mocht al niet meer eten.
Arts operatie stond gepland voor 13.41 uur, maar rond 13.00 uur belden ze vanuit de OK dat het flink later zou worden.
Ruim 14.30 uur kwam de neurochirurg onze kamer binnen. Vast niet om Art persoonlijk naar beneden te rijden, bedacht ik me. Nee, het was om te vertellen dat de operatie vandaag niet door zou gaan. Balen, was Art dáár nu de hele dag nuchter voor gebleven.

Hij staat nu in principe gepland voor morgenochtend 8.00 uur, maar hij is 'slechts' spoed. Er zijn ook nog spoedspoed- en spoedspoedspoedgevallen. Dus het zou heel goed kunnen dat Art pas morgenmiddag aan de beurt is, of dat ze ons net als vandaag komen meedelen dat de operatie niet door kan gaan. Dan wordt het pas woensdag.

Vanochtend om half acht werd Arts drain dichtbezet, dat was beter voor de operatie. Om deze dag nog spannender te maken, begon rond half twaalf het hersenvocht uit zijn hoofd te stromen, zo over zijn wang. Wij een beetje in de stress, maar er is extra gaasverband op zijn hoofd geplakt en de drain is inmiddels weer open (en doet zijn werk). Zo moet Art het tot morgen redden. Of tot overmorgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten