dinsdag 5 april 2011

Kanjerketting

Hier in het ziekenhuis gaat een nieuwe wereld voor ons open. We ondergaan nu dingen die we eerder voor 'zielige mensen' vonden, en ontdekken dat het eigenlijk best fijn is. Zoals de CliniClowns die Art laten lachen, of alle pedagogisch en maatschappelijk werkers die voor ons klaar staan. Overnachten in een Ronald McDonald-huis. En kralen van de Kanjerketting bij elkaar sparen voor Art.

Deze website omschrijft de Kanjerketting heel goed. Het komt er op neer dat in het AMC alle kinderen met kanker voor elke nare handeling een kraal voor hun ketting krijgen. Zo rijg je een ketting die je ziekenhuisverhaal vertelt.

Toen we een aantal weken geleden voor het eerst op de afdeling oncologie waren, zagen we een vader bij een pedagogisch medewerker azen op de kralen voor zijn dochter. Wij zeiden tegen elkaar: 'Pfff, moet je die vent zien, daar beginnen wij niet aan hoor.' Maar ondertussen begrijpen wij die man helemaal en zijn we net zo fanatiek. We hebben zelfs een overzicht in Excel staan, waarin we precies kunnen bijwerken welke kraal Art heeft verdiend. Zodra deze aan de ketting zit, vinken we het hokje af.

Zie hier Arts beginnetje:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten