maandag 9 januari 2012

Dorst

Art heeft dorst. De hele dag door. Hij smeekt om drinken - 'slok, slok!' - maar we mogen hem (bijna) niets geven. Het is moeilijk, je instinct zegt dat je je kind moet voeden als hij er om vraagt, zeker nu hij ziek is.
De verpleging rekent nu op de millimeter. Antibiotica gaat in kleine spuitjes in plaats van over de infuuspomp - dan kan Art een slokje extra nemen. Medicatie die normaal door de sonde gaat, spuiten we nu rechtstreeks in zijn mond. Heeft hij weer het gevoel van vocht.

Gewicht en buikomvang blijven stabiel. Er komt niets bij, maar er gaat ook niets af. Art plast nog niet zoals gehoopt, waardoor het vocht in zijn buik blijft zitten.

Arts bloedwaarden klimmen op, de artsen verwachten dat hij met een dag of twee uit aplasie zal zijn. Dat is goed nieuws voor zijn lever, de verwachting is dat hij dan beter is staat is om zijn lichaam op te ruimen. De zaalarts gaat ervan uit dat hij toch echt zeer binnenkort flink gaat plassen, tot wel een liter per dag. Ik moet het nog zien.

Gelukkig komt de Art zoals we hem kennen langzaam terug. Grapjes maken, lekker spelen en de verpleging in de gaten houden. Vanuit zijn bedje heeft hij goed zicht op de gang. Met zijn tong spettert hij iedereen na die iets bij hem heeft gedaan, alsof hij wil zeggen: 'En nu wegwezen!'. Ze lachen erom, die grappige Art, maar volgens mij is het voor hem bittere ernst.

Dat Art straks eindelijk uit aplasie komt, betekent niet dat we direct naar huis kunnen. Eerst moet zijn lever normaal zijn, maar ook de antibioticakuur moet worden afgemaakt. En dat kan nog wel eens een lange zit worden, zeker een dag of tien. Het geeft niet, als we Art maar weer 'gezond en wel' mee naar huis kunnen nemen.

4 opmerkingen:

  1. veel sterkte en kracht blijf positief groetjes aan art mama van 2 kids

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Mariëlle,
    Fijn dat Art weer grapjes maakt.het blijft zorgelijk lees ik wel.Die bacterie,komt die van zijn PAC? De mijne is er 8nov.uitgehaald.Ik had elke keer koorts bij aanprikken. Hij heeft er te lang ingezeten en was vergroeid aan een bloedvat.Dus erg vervelend.ik weet dus wat Art doormaakt.Al dat geprik.Vreselijk en dan voor zo'n klein mannetje.
    Ik wens jullie weer heel veel sterkte en moed.
    Voor Art een dikke knuffel.Zag laatst het adres van het zh maar ben het kwijt.Wil hem graag een mooie kaart sturen.
    groetjes,Bep

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hallo Mariëlle wat veel wat onvoorstelbaar veel...voor stoere Art en voor zijn stoeren ouders en broer. Al bijna een jaar volgen we jullie. Wat een leuk idee die kaart. Ik ga er morgen een kopen en stuur hem naar;

    Emma Kinderziekenhuis/AMC
    Afdeling F8N
    T.a.v. Art Adriaans
    Postbus 22660
    1100 DD Amsterdam

    klopt dit adres nog?
    We wensen jullie Kracht liefde en vertrouwen...
    liefs Corrie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dag lieve lezers,
    Ja, dit adres klopt nog.
    Art zal weer blij verrast zijn!
    Liefs, Mariëlle

    BeantwoordenVerwijderen