zondag 19 februari 2012

In diepe aplasie

Bedankt voor alle lieve reacties op het blog van gisteravond!

En dan nu terug naar de realiteit. Feit is dat Art op de bodem van zijn aplasie is - vrijwel geen weerstand heeft - en maar mondjesmaat opklimt. Elke dag krijgt hij zakjes bloed en grote zakken trombocyten, maar tot nu toe helpt het zeer weinig. Wondjes blijven bloeden en Art blijft problemen met zijn porth-a-cath houden. Vanochtend werd zijn pac alweer opnieuw aangeprikt (omdat de lijn niet meer doorliep), en vanavond bloedde het achtergebleven wondje nog.
Bovendien is in zijn pac wéér een huidbacterie gevonden, waarschijnlijk dezelfde als vorige week. Dit is nog niet helemaal zeker, maar het zou wel slecht nieuws zijn. Het zou namelijk betekenen dat die bacterie niet heeft gereageerd op de antibiotica die hij krijgt. Uit voorzorg is een andere antibiotica gestart.

Art heeft nog flinke diarree. Er is weer besloten hem al dat vocht te compenseren, maar vanavond kwam dat neer op 900 ml extra vocht in zes uur tijd. 900 ml met zijn broze vochthuishouding! Gelukkig vond de verpleegkundige dat ook te veel en besloot ze eerst maar de helft te compenseren. Ze gaat met de arts overleggen.

Voorlopig moet Art in het AMC blijven, ik verwacht zeker nog wel een week. Dus nog niet met piepende banden naar huis! En ook na die tijd zullen we nog vaak genoeg in het AMC zijn voor controles. Waarschijnlijk vanaf begin/medio april bestraling, maar daarover hebben we nog niets officieels gehoord.

2 opmerkingen:

 1. Hopelijk snel samen naar huis!
  Warme groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hè,ik had zo gehoopt dat jullie thuis waren. Dus heb ik gauw weer een kaart voor Art geschreven.Die porth blijft zeuren hè.Bij mij is hij eruit maar ben benieuwd hoe ze het 16maart met mijn ok gaan doen.
  Ik hoop dat Art opknapt en jullie echt over een week naar huis kunnen.
  Heel veel groetjes en sterkte,Bep van Dijk

  BeantwoordenVerwijderen